Ez az egyik „jajmárcsakfélórámvanmitcsináljakebédre”-féle recept.
Tehát, amit készítünk: zöldséges makaróni tonhallal. Rettentő egyszerű: az olívaolajon először megpárolunk fokhagymát babérlevéllel, hozzáteszünk rendes hagymát karikára vágva, vékony karikára vágott sárgarépét és brokkolit kis darabokban (persze répát-brokkolit megmosva stb, ezt le se írom…:), Kis lángon pároljuk, én lefedem, és nagyon meg akar égni, kis vizet öntök rá. Néha ugye, megkevergetjük, aztán sóval, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük-remek együttes, csak nehogy túl sokat rakjunk bele…
Közben felrakunk sós vizet forrni, pici olajat bele szoktam rakni. Amikor forr, belerakjuk a makarónit, csakhogy: az itteni makaróni nem hosszú, mint a spagetti, hanem kis rövidke, egyébként otthon is láttam már ilyet. de szerintem mindegy, milyen tésztával csinálod: spagetti vagy csigatészta, mindenféle lehet (jó, mondjuk tarhonyával meg ilyenek, NE!) szóval, amikor megfőtt (mi „al dente” szeretjük, nem vizesnyákosan), leszűrjük, és összekeverjük a már puhára párolt zöldséggel.
Hozzáteszünk egy konzerv kukoricát, és még ami fontos, egy tonhalkonzervet! Ha olívaolajban van a tonhal, bele lehet önteni az egészet, bár én ilyet otthon nem láttam, inkább szűrjük le, és csak a tonhalat rakjuk hozzá. Talán a penne tésztához hasonlít, csak kisebb…
Összekeverjük, és kész!
(Ezekkel az alapanyagokkal nagyon finom, laktató, de mégsem túlságosan tömítő ételt kapunk. Ne rakjunk hozzá húst meg ilyeneket, akkor valahogy megváltozik az egész ízvilága… szalonnát meg főleg ne! Sőt, karfiolt meg másféle zöldségeket se! Higgyétek el, kevesebb összetevővel élvezetesebb az íz- tudjátok, néha a kevesebb több:)
Sziasztok olajosok!
Vélemény, hozzászólás?