Régebben is csináltunk kóstolókat, de mostanra állt össze egy olyan gourmet kóstoló lista, amellyel már ki merünk állni a nagyközönség elé. Mesélek, sztorizok, mindenről magyarázok, egyfajta gasztrokultúrális utazásra invitálom a kedves vendéget. A finom spanyol borok és a spanyolországi tartózkodásom alatt megélt élményeim keserédes, vicces elmesélése igazán jó hangulatot kölcsönöz a programnak.
Az alap ugye mindig az extra szűz olívaolaj. Minden termékünk extraszüzes, ez alá nem süllyedünk. Az évek során rengeteget kóstoltunk, és minden termelőnkkel személyes kapcsolatunk van.
A KÓSTOLÓ FOGÁSAI ÁLTALÁBAN (EGY-KÉT DOLOG VÁLTOZHAT, DE EZ NEM BEFOLYÁSOLJA SEM A MINŐSÉGET, SEM A MENNYISÉGET)
Menü
A programot pár szem olajbogyóval és jó kis méntridai (Toledo) roséval kezdjük.
Az asztalon, csipegetnivalóként ez fogad: kétféle gourmet extraszűz olívaolaj kis kék kóstoló pohárkában, hogy úgy kóstolhassunk, mint a nagyok! Ezen kívül még kétfajta olaj tányérban, tunkolni, négyfajta olajbogyó, spanyol snack (picos vagy corteza), szarvasgombás és füstölt pirospaprikás chips . Kifli, pari. Jófajta méntridai vörösbor, 100%-os gránátalmalé, ásványvíz (bubis/ mentes).
Amit felszolgálunk: Vörös- tengeri sün kaviáros- és tonhalkaviárral töltött füstölt piquillo paprikás falatka. Egyszerre szolgáljuk fel őket, hogy össze lehessen hasonlítani a kettőt.
Babérleveles- kakukkfüves páclében érlelt zsenge fogoly/fürj/nyúlhús.(vagy-vagy)
Citromos zöld, fokhagymás fekete, pikáns fekete olívabogyó pástétomos (tapenade) falatka. (mind a három!)
Hagymás makrélás vagy valamilyen nagyon gourmet tonhaltörzzsel felszolgált falatka.
Picadillo-s falatka (ez iszonyú finom, gyakorlatilag összetört olajbogyó, fenyőmag, földimogyoró, hagyma, fokhagyma, pirospaprika egyvelege, természetesen extra szűz olívaolajban)
Tonhalkrémes-, ibériai májkrémes-, lazacpástétomos falatka.
A végére vagy serrano sonkával és érlelt juhsajttal készült sonkatortát vagy paellát szolgálunk fel. A sonkatorta plusz 2000 ft, a paellás megoldás plusz 6000 kemény fotintjába kerül a versenyzöknek, hiszen azt kedves kubai/spanyol barátunk készíti el a helyszínen.
Falat édesnek a tipikus spanyol édesség, FLAN és/vagy csokipuding extraszüz olívaolajjal, tengeri sóval, eperrel.
A menü minimálisan eltérhet a felsoroltaktól.
Helyszín
A helyszín Ürömön, a célnak tökéletesen megfelelő, mediterrán stílusú kis ház, zöld nappalival, hatalmas terasszal, ahol jó időben már kinty partykat fogunk tartani.
Maximum 14 embert tudunk fogadni egyszerre.
Következő dátumok
- ÁPRILIS 30 (betelt!)
- MÁJUS 21 ( még van hely!)
Ár és jelentkezés
A gasztrodélután ára 12500 ft, szőröstül-bőröstül. Plusz 2000 ft, ha sonkatorta, plusz 6000 ft, ha paella.
Csoportkedvezmény, vagyis, ha hirtelen összejön egy 14 személyes baráti társaság, céges buli, családi szervezkedés szülinap miatt például, 10% kedvezményt adunk. Sőt, ilyenekre előre egyeztetett időpontban is nyitottak vagyunk! Ugyanúgy vegánbulikra vagy csak csajos-csak fiús összejövetekre is, minden megszervezhető!
Bejelentkezés szükséges! Jelentkezni a dorijuanka@gmail.com-ra írt e-mailben, vagy a 06-20-2343401-es telefonszámon lehet. Megírod, hogy mit szeretnél, konkretizálunk, küldöm a számlát, utalsz és jöttökJ